Balettlärare - Natalia Vrighed

Balettskolans grundare och ledande balettpedagog. Utbildad vid Kulturhögskolan i Ryssland (Chabarovsk), samt dansare vid Folkbaletten (Chabarovsk).

Natalia är även f.d. elitgymnast och har titel ”mästarinna i rytmisk sportgymnastik” från sitt hemland Ryssland. Har i över 20 år undervisat balett, dans och gymnastik i Sverige. På balettskolan undervisar hon den nya, unika dansinriktningen redskapsbalett som är blandning av balett och rytmisk gymnastik.

Hennes ledstjärna är att ”på ett lustbetonat sätt skapa möjlighet för dansande barn och ungdomar att utvecklas fysiskt, estetiskt och musikaliskt. De ska aktivt delta i dansens skapande process och utveckla både gruppkänsla och sitt unika jag”

 

Pianist - Julia Wierzynska

Balettskolans pianist och musiker. Utbildade musiklärare vid Musikhögskolan i Ukraina (Drohobytj). Arbetat som verksamhetsledare för centrum för musiklärarnas kompetensutveckling (Lviv).
Har varit ackompanjerare till balettdansare på balettskolans lektioner och även under scen-uppsättningar. Leder musik och rytmikpass med våra dansare och ledare.

Hennes ledstjärna:

"Musik i harmoni med dans ger en otrolig möjlighet att upptäcka både dans- och även livsrytmen för var och en. Dansare uttrycker och bearbetar känslor med hjälp av musiken, hittar inspiration och harmoni".

 

Ungdomsledare - Ejah Martinsson, Diana Huley, Lisa Rozenkrantz

"Jag tycker att balett är en väldigt underhållande aktivitet, man lär sig alltid någonting nytt.Uppvisningarna är helt fantastiska och fascinerande eftersom man äntligen får visa vad man övat på under hela terminen. Detta ger en underbar känsla. Man lär sig att bära upp baletten med stolthet".
Diana "Jag tycker att det är intressant att jobba med mindre barn eftersom jag tycker om att se barn utvecklas framåt år efter år. Jag tycker att det är roligt att lära ut just redskapsbalett där man kombinerar balett med dans med olika redskap, t ex band".
Lisa"Jag började på balettskolan när jag var 3 år gammal. Nu är jag ungdomsledare i flera grupper. Jag leder uppvärmningen, hjälper små barnen att utföra vissa övningar och hitta sina platser i dansen. Det är väldigt kul och jag vill alltid att barnen ska tycka att baletten är det roligaste det gör på sin fritid, precis som jag tycker". Ejah